Fora de l'Empordà jo sempre he sentit samfaina.
Això no és ben bé un blog: és un recordatori de paraules empordaneses que es van perdent. L'estandardització de la llengua és un fet i caldria que, sobretot mestres i professors, mantinguessin els parlars propis de les zones on treballen. Si algú em vol ajudar i enviar-me paraules ho podeu fer a l'adreça massotcr@gmail.com
jueves, 9 de junio de 2011
xíndria
Fruita amb molta aigua i d'un color vermell molt fort.
M'agraden les xíndries: refresquen molt i no engreixen.
M'agraden les xíndries: refresquen molt i no engreixen.
singlut
Moviment convulsiu del diafragma, que produeix una respiració interrompuda i violenta acompanyada de soroll.
senyors i senyores
Rosetes de blat de moro torrades i reventades.
Les reventades són les senyores i les que no es reventen són els senyors.
Les reventades són les senyores i les que no es reventen són els senyors.
eixorit
Tant pot significar espavilat com bonic.
Ho ha endevinat de seguida: és eixorit com un pèsol!
Ho ha endevinat de seguida: és eixorit com un pèsol!
enciamada
La mateixa paraula ho diu: és l'enciam preparat per poder-se'l menjar ben amanit amb oli i sal i amb altres acompanyaments (tomates, cogombre, ceba, olives...)
tannara
Truita feta amb ous i farina per tal que atipés més. Se sol mejar per esmorzar amb una bona amanida de tomata a l'estiu.
Se li ha de donar la volta set vegades si vols que la farina quedi cuita.
Se li ha de donar la volta set vegades si vols que la farina quedi cuita.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)